zondag 30 maart 2014

tres chique



Het papier van Studio Light met de naam Tres Chique nodigt uit om kaartjes of werkstukjes te maken met een chique uitstraling. Mijn thema moest zijn huwelijk. Ik heb gekozen voor een jubileum: n.l. het 25 jarige. De kleuren zijn echt geweldig en dat blauw. Meer turkoois is helemaal mijn ding.
Het is knippen en plakken. Verhoogd plakken enz.... Alles wat je met elkaar en bijelkaar gebruikt van deze knipvellen past. Je zit nooit fout.
Door goed naar de afbeeldingen te kijken is deze gemakkelijk na te maken. En kijk eens in jullie hobbydoos. Er is vast wel een knoop, lintje of parel die erbij gebruikt. Ik ben benieuwd naar jullie creaties.

Written By

zondag 23 maart 2014

Vlinder Mix en Match Botanische tuin


Het heeft even geduurd maar eindelijk weer een nieuw item op de blog. Het was een hele drukke week met veel wachtkamertjes zitten. Allemaal uren die ik anders had kunnen benutten. GRRRR!

Zoals beloofd plaats ik nu de werkbeschijving van de kaart incl. een extra project van de vlinder roze botanische tuin. 
Het is een kaart met de vouwlijn aan de bovenzijde.
kaartpapier roze: 10 x 30 cm. en 7 x 10 cm.
Aurelie papier roze roos en wit / roze vogel als oplegvel 9 x 14 cm.
Strookje vlindervellum bekleed met wit dun basispapier 3 x 9 cm.
3 cirkels uitstanzen van verschillende maat start met doorsnede 4,5 cm. wit glitter, roze rozen bedrukt,blauwe vellum vlinder.
blanco perkamentpapier 9,5 x 6,5 cm. 
Aurelie stans vlinder
multi grid 41.of een minigrid met gegolfde rand.


Stans een vlinder uit Aurelie craftlines.eu papier roze roos en uit het blanco perkamentstrookje. Vanaf de bovenkant de top van de vleugels op 1 cm. Zie voorbeeld.
Beink met roze distress stempelkussen het oplegvel en middelste cirkel en uitgestanste roze vlinder. Plak oplegvel, strook vlindervellum op de basiskaart
Blanco stukje perkamentpapier waarin als een puzzel de vlinder is ingelegd welke is uitgedrukt uit het rozen papier. De onderkant van het velleum bewerken met grid 41 door een leuke gegolfde onderkant te krijgen met ciseleren en perforeren. Dit bevestigen met brads op het stukje roze opgehoogd opplakken. Nog hoger opplakken de cirkels en versieren met glittersteentjes. 



Succes, zijn er vragen? Zin een workshop Mix&Match? Alles is mogelijk. Laat een berichtje achter op deze blog. 






Project 2 is een tag gemaakt met de restjes. 
Zoals je ziet is uit het roze rozen papier een opening van de vlinder die is gebruikt in bovenstaande kaart. Hier heb ik nu een blanco vlinder gedrukt uit aquarel papier, die is ingekleurd met verschillende kleurtjes inkt op waterbasis. 
Mix & Match geven je zoveel mogelijkheden. Oneindig. En bewaar echt elk stukje, reepje en bedenk je 2 x voor iets in de afvalemmer drukt. 
Written by:


zaterdag 15 maart 2014

Waar te koop?

Waar zijn de Vilda stamps te koop? Op onderstaande adressen. 

The Netherlands:
Fa. Jacobi Hobby & Creatief in Drachten. www.jacobi-drachten.nl
Krea Teja Hobbystudio in Maarssen. www.kreateja.nl

Bianca's Toko i Nieuw Weerdinge www.biancas-toko.nl

 

Nieuws

Eindelijk mag ik er over praten en het jullie laten zien. Ik zit in het DT team design team van Vilda stamps. Het is een firma uit Zweden. Ze staan beurzen, ook wel eens hier in Nederland. Maar dan moet je regelmatig naar de blog, die is ook in het Engelstalig leesbaar. Ze hebben een webshop met hele leuke en mooie stempels.
Iedere 14de van de maand worden mijn 2 kaartjes geplaatst welke ik maak met natuurlijk de stempels uit hun Vilda collectie. 
De rest papier en versieringen mag ik allemaal zelf weten. Ik hoop dat jullie vaker een berichtje op de blog achterlaten. http://vildastamps.com/blog

Is natuurlijk leuk als er veel internationale mensen hun site bezoeken. En voor ons om ideetjes op te halen. Ze maken toch andere werkstukjes als wij.




Beschrijving en Benodigdheden Vilda kaart Flower tree



Stempel V16

Cardstock  10,5 cmx29,6 cm dubbelvouwen met aan de bovenkant de vouw

La Blanche: Glossy Papier 9 x 13 cm

Cirkel doorsnede 6 cm

Ranger Distress ink: tumbled glass, spun suger,wild honey, distress tool

Stazon black,

Versamark  clear

Embossingpoeder clear, heat tool

Versieringen: stukje lint met tekst Happy Birthday, glittersteentjes oranje 2 mm

Dubbelzijdige tape, glue (Pergamano)

Fine liner zwart



Stempel met Versamark clear de boom, embos met clear stempelpoeder.

Stempel met Stazon zwart net een beetje ernaast. Laat alles goed drogen.

Plaats cirkel achter boom. Kleur met distress kleuren en vervaag met tool. Verplaats de cirkel en kleur net zolang tot het gewenste resultaat is bereikt.

Scheur langs de buitenrand. Beink deze ook lichtjes met tumbled glass.

Versier de kaart verder met lint, glittersteentjes en werk af met fineliner door er een zwarte stippellijn langs te trekken. 
Written by 

zaterdag 8 maart 2014

Drieluik

Spannend! 
Ik ben druk bezig geweest voor de open dag van Nellie Snellen.
Morgen op 9 maart in Sevenum. Hier ga ik tesamen met Gerti Hofman de nieuwe papierlijn van Pergamano voorstellen. Tesamen met de nieuwe snijmallen van Aurelie. Alles past bijelkaar en doorelkaar. Papier, stempels, grids, en de vrolijke kleurtjes. 
Eenmaal bezig komen de ideeën. 

Anja Bakker heeft het ontwerp gemaakt voor de gratis workshop. Een hele leuke kaart. Ik heb meteen een variatie in roze hierop gemaakt.
Kom je ook meedoen? Een uurtje aan onze tafel en alles is gratis. Je krijgt het patroon mee naar huis alleen bij deelname.










 Omdat dicht gevouwen de kaart 15 x 15 cm is. Heb ik meteen een bijpassende enveloppe gemaakt.


 Mijn roze variatie.

Ook een paar cadeaulabeltjes. Jammer dat ik moet stoppen met het uitwerken van deze leuke werkstukjes. ik ben echt enthousiast. Ik hoop dat jullie dit ook worden na het zien van deze leuke werkstukjes.
Written by



woensdag 5 maart 2014

Enveloppes maken






Zoals beloofd. Bijpassende
enveloppes maken. Ik heb een punch board gekocht. Geweldig. Alle soorten en formaten enveloppes kun je hiermee mee maken. Ik ben echt enthousiast. Heel blij.
Maar van mooie (oude) glossy tijdschriften. Je weet wel van dat dure glimmende papier maak je de leukste enveloppes. Ook natuurlijk van ander materiaal en papiersoorten. Maar zo'n kleurrijke vind ik toch wel het leukst.
Scheur een mooie bladzijde met zo min mogelijk uit je tijdschrift.
Bepaal welk gedeelte je wilt gebruiken en dat is eigenlijk het meeste werk.

Deze heb ik gemaakt om een kaartje met formaat 10.5 x 10,5 cm.
Om het geheel nog iets meer af te werken heb ik de achterkant
Kruislings dichtgeplakt met papertape. Ook rondom langs de buitenrand vond ik dit mooi staan. Een stikker met naamadres en je krijgt een leuk cadeautje in de brievenbus. 
Ik geloof nu dat geen tijdschrift meer voor mij veilig is. HIHIHIH.

 Written by


dinsdag 4 maart 2014

Botanical Garden 4x4 scrap.


Het kaartje is een patroon van een tentkaartje.
A4 doormidden snijden. rillen op 10,5, 21, 24,5, 28 cm vouwen en dichtplakken. 
Achtergrond 10 x 10 cm 
Hierop vierkantjes van 4 x 4 cm in zelf gekozen samenstelling en idee opplakken, verhogen. bevestigen met brads. Alles is geoorloofd. Versier de vierkantjes met een hartje, uitgeponst vlindertje, glittersteentjes enz. 
Succes verzekerd en???? verslavend.



Hallo tijdens de karnavalsdagen heb ik liggen stoeien met het nieuwe papier van Pergamano. Maar het is erg met mij. Ik kan niet bij een item blijven en dwaal af.
Nu heb ik ook nog een leuk idee voor envelopjes erbij.
Maar de uitwerking hiervan plaats ik op een later tijdstip. 
Written by




zondag 2 maart 2014

Bloemengroet zonnebloem



Kijk eens wat een mooie mogelijkheden deze grote stempel van 
Indigo Blu http://craftlines.eu heeft. Je kunt hiermee zo mooi spelen. Geweldig! 



Door een stempelafdruk door midden te snijden en maar stukjes te gebruiken kom je tot dit resultaat. Je kleuren pas je natuurlijk aan na inkleuring afdruk. Dit is zo leuk om te doen.
Kijk voor werkbeschrijving onder  bloemengroet. 

Written by