zaterdag 19 juli 2014

Buitenkaars

Tropische temperaturen. Stil en rustig blijven is het advies. Wie kan dat nou? Ikke niet. Mijn haakwerkje is te warm op de schoot. Dan , maar spelen met de laptop en surfen. Nu kwam er een leuk idee voorbij. Gisteravond was een zeldzaam mooie avond om lang buiten te blijven zitten.
Een kaarsje hoort erbij. 
Heb je een leuke lege glazen pot. Heb je kaarsen bewaard uit het kerststukje?  


Hier volgt de werkbeschrijving.
Een glazen pot,  meerdere kaarsen of resten, en een rasp. In het midden plaats je een " gewone kaars  " op de bodem vast door even iets vet te smelten en de kaars erin te drukken.




Je raspt de gewenste kaars of resten, met de kaarskrulletjes vul je de glazen pot. Zelfs met gekleurde laagjes vullen is leuk. 
De rasp maak je heel gemakkelijk schoon onder heet water. 
ik hoop natuurlijk dat we vanavond weer lekker lang mogen buiten zitten. 

GEPLAATST DOOR
 

maandag 14 juli 2014

Square good friends



Mijn 2de bijdrage voor Vilda Stamps
 

 SQUARE GOOD FRIENDS.




Benodigdheden:

Papier Basis kaart 10,5x14,8 cm. Stempelkarton wit 10x14,3 cm. Strookje 3x15cm. Allemaal stukjes karton in kleurtjes die bijelkaar passen. Snij of pons deze in de afmeting 3x3 cm.

Papierlijm en 3D foam, en dubbelzijdige tape

Vilda stempel: V693 tekst, V540 swirl, V697 roos, incl. stempelblok

Stempelkussen Archival zwart, Ranger distress, peeled paint,

Pons vierkant 3x3 cm, pons ster in verschillende maten

Stukje lint






Bestempel een groot gedeelte van het  stempelkarton met tekststempel in groen.

Maak allemaal vierkantjes van 3 x 3 cm. Leg deze als een puzzel naast elkaar en bestempel deze vierkantjes met archival zwart met de roos en swirl. Maakt niet uit waar de stempel komt. Straks zoek je de leukste vierkantjes uit die op het strookje naast elkaar worden geplakt.  Beink de buitenkanten van het stempelkarton en het strookje met de vierkantjes. Omlijn de kaart met een stippellijn.

Strik het lint rondom.  Het strookje schuin over de kaart vastplakken met 3 D foam. Knip of snij het overtollige eraf.   Plak dit gedeelte op de basiskaart met dubbelzijdige tape. Versier de kaart verder met uitgeponste sterretjes, en glittersteentjes naar keuze.

Heel veel plezier met maken van de kaarten.

Ik ben inmiddels helemaal gek geworden van vierkantjes. Heel veel is hiermee te bedenken. Ook je restjes papier wat je zonde vindt om weg te gooien krijgen zo een leuke bestemming. Ook is deze techniek ook heel leuk in je scrapalbum te verwerken. Lekker knippen, plakken en puzzelen.

Tip: maak al strookjes en vierkantjes op voorraad.

Little Things

Little Things 

Het is alweer de 14 de van de maand. Vilda Stamps. vildastamps.com








Mijn 1e bijdrage is een zomerskaartje met vrolijke kleuren.
Let vooral op die leuke oogjes van het visje.



Benodigdheden:
Papier Basis kaart 10,5x14,8 cm. Vouwlijn aan de zijkant. Stempelkarton wit 10x14,3
Strookje wit papier om sjabloon te maken ongeveer 10 x 9 cm
Papierlijm en 3D foam, en dubbelzijdige tape
Vilda stempel: V693 tekst, V540 swirl, V395 de visjes, incl. stempelblok
Stempelkussen Archival zwart, Ranger distress, tumbled glass, faded jeans, wild honey, evergreen bough. Versamark clear, wit embossingpoeder  
Snijmal of pons met cirkel diameter doorsnee 6 cm.
Cuttlebug embossingfolder cirkels
Stikkervel transparant glitter cirkels.
Stukje lint
Snow paint

Korte omschrijving, kijk goed naar het voorbeeld.
Pons de cirkel van 6 cm uit het strookje papier. Gebruik het gat als sjabloon. Plak het bovenste gedeelte recht af zodat er een cirkel met plat bovenstuk ontstaat. Een vissekom.
Beink het gedeelte van onder naar boven met een distress tool geel, lichtblauw. Plak dan 2 hele smalle strookjes erover en beink alles nogmaals.
Maskeer  de uitgeponste cirkel over de kom en plaats de swirl stempel. Werk de kom af met een stikkercirkel. Haal het bovenste gedeelte van de kaart door de cuttlebug en zorg dat er ongeveer voor de helft cirkels opkomen. Beink de kaart rondom met de blauw tinten. Stempel het krabje in het gele gedeelte. Op een restje het visje uitknippen naast de zwarte stempellijn en beinken met geel. Op een stukje blauw cardstock tekst stempelen met versamark. Met witte embossingpoeder verwarmen. Oplakken naast de kom. De ogen van de vis inkleuren met wit 3 d snow paint en geef als het droog is een zwarte pupil. Plak visje met foam. Versier de kaart naar eigen keuze en met lint, plak alles op de basiskaart met de vouwlijn links.