zaterdag 20 september 2014

Vallend in een rij

De tweede kaart voor vildastamps.com heeft ook als thema herfst.



Vilda stamp kaart 18 : Herfst Vallend in een rij






Benodigdheden:

Een vierkante licht gele  kleurige kaart 13 x 13 cm is de basis. Leg deze open. Snij van het voorblad links 2 cm af en maak een rillijn op 5,5 cm

Midden kleur bruin  8 x 12,5 cm

Aquarelpapier


Allerlei stempels met natuurafbeeldingen worden met distress inkt op de binnen achterkant door elkaar gestempeld. Mijn hoofdstempel met bladeren is: V 124 en V435 De bladerenlijn van de voorkaart  stempelen  inkleuren en langs de rand gegolfd uitknippen. Beetje uit elkaar op het bruin plakken.

Naar eigen keuze met papieren bloemen en stukje linnen lint versieren.

Maar blijf in de tinten van de kaart.




 Written by

woensdag 17 september 2014

Vallende bladeren









Voor Vilda 


Als ik hier naar buiten kijk dan zie ik de bladeren vallen en al kleuren aan de boom. Ik heb me hierdoor laten inspireren. Mijn volgende kaartjes zijn dan ook met een herfst uitstraling. Goed te gebruiken voor allerlei doelen zoals verjaardag, halloween, condoleance, zomaar, groetjes, mannenkaart enz….



Tip: allerlei restjes papier bewaren. Is leuk om tags te maken om aan een geschenk te hangen.


Stempel Vilda: V 124

Stempel Vilda tekst: V 693

Stempel Vilda: V697 tekst met bloem

Naturel basiskaart 10,5 cm x 29,6 cm, Vouwlijn boven,

Oplegvel  bruin: 9,5 x 13,5 cm, Metallic 3 x 13,5 cm, midden bruin 5,5 x 3,5 cm, ivoor 5 x 3 cm

Restje Aquarel papier: stempel de bloem met tekst van stempel V697 met grijs hierop. Daarboven met zwart een blad van stempel: V 124

Archival stempelkussen zwart, stempelblok.

Memento London Fog ( grijs) stempelkussen

Embossingmal cuttlebug, embossingmachine.


Voor versiering kaart:  uitgeponst hartje, knoop, naturel garen, stukje kant 11,5 cm

Nietmachine met nietjes

Kleurmiddelen: doos waterverf met bijbehorende penceel. Of distress ink van Ranger: wild honey en peeled paint. Of aqua markers, donkerbruin, lichtbruin, Bordeaux, groen en bijbehorende waterbrush.

Fine liner zwart watervast voor bijwerken stempelafdruk.

Wink of Stella glitter brush

Pons hartvorm, blaadje

Glue( Pergamano) 3 d foam 0,5 cm.



Werkwijze:

Stempelafdruk inkleuren en zorg dat er schaduw ontstaat.

Knip het blad met een klein wit randje uit. Beink de buitenkant.

Plak donkerbruin door een embossingmachine gehaald papier op de voorkant.

Op ongeveer 3,5 cm vanaf de onderkant het lint bevestigen met nietmachine. Zorg dat de nietjes kruislings staan. Hierop metallic strookje met 3 D foam

Wind touw 3 x rondom de kaart. Zet knoop vast en plak ingekleurd blad met steeltje door het touw.

Tekststempel plaatsen, en achter de uitgeponste blaadjes oranje papier plakken. Dit alles op het midden bruin. Beink de buitenkant naar keuze Plaats de tekst onder het blad.

Een stippelrandje rondom met de fineliner als afwerking.

Een heel dun lijntje over en naast de midden nerf van het blad met de glitterstift.

maandag 15 september 2014

Gezellig en druk

Verslagje van de Hobbymanifestatie bij Nellie Snellen op 14 september 2014.
Vroeg opstaan. Meteen douchen. Smoothie drinken. Koffie in een beker voor onderweg en in de auto. Gelukkig had ik gisteravond al alles in de auto gelegd. 
Ria Pastwa staat al klaar in Sittard aan de rand van de weg. Het is net licht, en mistig onderweg. Wat is dat saai rijden als je langs de kant niets kunt zien. Maar binnen bij ons in de auto merken we er niets van. Daar is het al  kleppend zeer zonnig.


In Sevenum staat het dorp al op z'n kop. Er is ook jaarmarkt rond het partycentrum "de Wingerd" waar de happening plaats vindt. Gelukkig mogen we door naar de parkeerplaats. Voor ons is er nog een plekje. Gerti Hofman komt ook aan. Haar helpen we meteen mee uitladen. 
Bij binnenkomst staan de tafels al klaar. Vele zijn al bezig hun stand op te bouwen. Veel demonstraties dit jaar. 
De deuren gaan open. Meteen stormen de mensen naar binnen en bemachtigen direct een stoel aan mijn workshop tafel. Vol. Meteen 6 personen. Zo blijft het ook de gehele dag. Druk. Meegaa DRUK. Dat is toch genieten voor Nellie. Daar doe je het voor. Want zo'n dag organiseren is een hele klus. Toppie team Nellie. 

Het nieuwe papier van Pergamano en Aurelie met thema: This is the season, is zo leuk. Met uiltjes, dennenappels en leuke kleuren. Ik vind dat niet alleen. Want het was tenslotte aan het eind van de dag ook uitverkocht. 
Vele bekende gezichten zie je voorbij lopen en of nemen plaats aan de workshop. Ook Gerti Hofman heeft het druk. Haar voorbeeldkaarten zijn dan ook prachtig. Echte kunstwerkjes. Ik heb beloofd mijn kaartjes die ik voor deze dag heb gemaakt te plaatsen op deze blog. Wel moet ik erbij vertellen dat ik geen gridjes en stempels heb kunnen gebruiken. Deze heb ik nog niet. Het papier was net 5 dagen voor deze manifestatie binnen op het hoofdkantoor bij Craftlines. De velletjes papier heb ik direct uit de enveloppe moeten halen en op de grond tot drogen gelegd.



Het is dan een hele klus om snel iets te maken waarvan je denkt. Yes! die zijn leuk en geven de collectie goed weer. Want je doet natuurlijk je best. Het is Nellie haar dag en moet een succes worden en ook het doel. De Pergamano fans moeten enthousiast worden en deze kerst mooie kaarten maken met de nieuwe papierlijn. Ook de hobbyist moet er vele leuke uurtjes plezier aan kunnen beleven. 
ik hoop dat ik jullie met deze voorbeelden net zo blij maak en dat jullie me de gemaakte werkstukken ook laten zien. Zodra de gridjes en stempels er zijn zal ik deze ook delen. In gedachte heb ik al vele leuke ideeen. 



Helaas heb ik geen fotootjes rondom gemaakt. Geen tijd. En het gebeurt me altijd. Ik vergeet gewoon fotootjes te maken. Maar er zullen op de pagina van NellieSnellen.nl  er vast wel komen. 
Als je denkt wat jammer gemist. Misschien tot volgend jaar. 

Written by:

zaterdag 13 september 2014

Hobbymanifestatie Nellie Snellen 2014

Morgen 14 september is het weer zover. Hobbymanifestatie in Sevenum. Georganiseerd door Nellie Snellen. nelliesnellen.nl
Dit is in het plaatsje Sevenum altijd een grote drukte. Het is er gezellig en tot in de puntjes verzorgd. Bij opening staat er altijd een grote menigte voor de deur die naar binnen willen. Ze willen de eerste zijn om van de vele koopjes en aanbiedingen te genieten. Maar ook van de gratis workshops. Waaronder ook Pergamano.
Samen met Gerti Hofman laat ik jullie het nieuwe papier en grids zien. Ze zijn LEUK!!! uiltjes. 
Hieronder een fotootje van de workshop.
Ben je in de buurt? Heb je zin om te komen? 
Partycentrum: De Wingerd
Open: 10.00-17.00 uur en gratis entree. Iedere bezoeker ontvangt een leuke goodie-bag . 
Schuif dan aan bij mij aan tafel. Ik leer jullie de kneepjes. 
ontwerp Gerti Hofman prettycardz.nl
De tekst op de kaart is in het Engels omdat dit voorbeeld mee gaat naar alle Internationale beurzen. Zelf kun je deze natuurlijk aanpassen.