zondag 15 juni 2014

Best Wishes on black

Best Wishes

Dit is een van de kaarten die zijn gemaakt in de maand juni voor vilda.com 

Op donker papier werken is heel anders maar uitdagend. Als je als basis een wit stempelkussen gebruikt moet je wel opletten dat dit combineert met de afbeeldinkjes die je inkleurt.

Stempel je op blauw papier? Dan gebruik je een blauw stempelkussen. Rood papier een rood stempelkussen. Meestal zie je de stempelafdruk dan net genoeg om in te kleuren.

Ik kleur meestal alles in met de potloden welke net voor me liggen. Toevallig zijn dit nu de Derwent. Maar ik wrijf ze niet uit. Je kunt voor deze kaart ook gewoon je eigen kleurpotlodendoos gebruiken. Mits de punten maar lekker scherp zijn.

Nodig:


Zwart papier 9x14 cm

Roze achtergrond  9,5 x14,5 cm

Wit basiskaart dubbelgevouwen 10x15 cm. Vouwlijn aan de bovenzijde.

Vilda stempel V697 De rozentak

Vilda stempel V693 tekst Best Wishes.

VersaMark  stempelinkt transparant en Vers Color wit

Stempelpoeder wit, föhn

Kleurpotloden  verschillende roze tinten en groen tinten, wit potlood

Schilderstape en post-it velletjes papier

 Glitter /   parelsteentjes,  geponst glitterhartje

Lijm en 3 D stikkertjes

Liniaal

 
Stempel Vilda














Plaats een beetje schuin horizontaal schilderstape over ongeveer de breedte van 4 cm. Dit is het stukje waar de tekst in geplaatst gaat worden. Stempel met wit de rozentak verschillende keren. Maar dek steeds het gedeelte wat zwart moet blijven af met een post-it velletje papier.



Kleur de bloemen in met roze en groen volgens voorbeeld. Probeer verschillende kleuren in de bloem aan te brengen door iets harder of iets vaker in te kleuren. Er moet een beetje schaduw ontstaan.  

In plaats van zwart cardstock papier is dit ook heel goed op Pergamano vellum black te doen. Je krijgt dan ook een super leuk resultaat. Ik ben benieuwd naar jullie uitwerkingen. En je weet zijn er vragen? Zoek contact.


Veel plezier bij het maken van deze kaart. 
Posted by:
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten