vrijdag 20 november 2015

Warme Winterwensen.

Hebben jullie dat ook? 
Als je druk bezig bent met het maken van je kerstkaarten. Overal restjes en stukjes. Je tafel ligt er vol van. Soms een extra bakje nog vullen. Dus gebruiken we vanaf nu de stukjes. Mijn uitdaging is om verschillende kaarten met deze stukjes te maken. 
Vroeger spaarde je zegeltjes. Nu spaar je reepjes. Dus ik zal deze knutsels gaan noemen als Kerst Reepjes Plak, kort KRP kaarten. Of als een van jullie een leuke naam hiervoor weet. Ik hoor het graag. 
Mijn eerste KRP bijdrage.


Cardstock ivoor 27 x 13.5 cm. 7 x 8 cm

Printerpapier 7 x 8 xm.

Dessin papier rood 12.5x12.5 (Marianne paper bloc, classic Christmas), voor label: 6 x 4cm snijden uit stukje met lichte achtergrond

Scoaring Board

Stabler of in het nederlands,   nietter

Distress tool, priknaald, prikmat, borduurnaald

Garen 2 kleurig rood / wit, stukje kant

Stempelkussen Watervaste inkt zwart, stempelblok, stempel marianne design EC0138: tekst warme winter wensen.

Distress ink:  peeled green, ink applicator

Zilverkleurige ster uit papier



Werkbeschrijving

Cardstock 27x13,5cm. Rillen op 13,5cm. Dubbel vouwen

Snijd het dessin papier rood op maat en bewerk de rand met een distress tool. Scheur een stukje uit , linksboven. Maak met een priknaald gaatjes om 0,5 cm en op 0,5 cm van de rand. Naai in stiksteekjes een rand met het garen. Bevestig met vier nietjes, in kruisvorm het stukje kant.  Plak het dessinpapier op de kaart. Buitenrand steekt door het geborduurde iets omhoog. Geeft  leuk effect.  Scheur de label rondom. Bewerk met  distress tool. Stempel de tekst op de label. Bevestig de ster met de stambler. Plak het label onder het strookje kant op de kaart. Maak malletje van kerstboom ( driehoek) uit stukje 7 x 8 cm. Cardstock. Kijk rond op je werktafel en zoek wat groen/ rode stukjes papier. Scheuren en onder elkaar opplakken op een stukje printerpapier. Mag alles tussen zitten ook kant. Begin aan de onderkant. Plak alles dakpansgewijs omhoog. Leg malletje erboven en scheur hierlangs naar beneden. Versier met wat steekjes hier en daar. Om de boom iets meer contrast te geven beink deze dan in zijn geheel met groen. Plak op de kaart. 


Kai 4 Yoe






Geen opmerkingen:

Een reactie posten