donderdag 11 december 2014

Kerst Klusterkaart Uitdaging 2



Klusterkaart
Uitdaging 2.
Het samenvoegen van allerlei stempels. Liefst van het zelfde merk omdat er bij de clear stamps vaak verschillende hoogtes zijn. De stempels van Marianne Designs of action zijn hiervoor goed te gebruiken.
Papier oranje 10 x 15 cm. Maak eerst een mal. Trek 2 schuine lijnen in zijn geheel over de kaart. Let op dat de lijnen evenredig zijn. Gebruik gekleurd papier zodat je direct ziet dat dit je mal is.
Je kunt ook een cirkel mal gebruiken of een vierkant of rechthoek .



Snij het papier in 10 x 15 cm waarop je wilt stempelen. Of direct een dubbelgevouwen kaart. 
Plak op een snijmat het malletje met met tape. Daarop een stukje transparante folie zodat niet alles weg glipt.
Plak alle stempels b.v. allemaal kerstbomen, teksten, vlinders enz…met de afdruk naar beneden binnen het oranje gebied op het transparante folie velletje. Druk nu een stempelblok erop. Alle stempels zitten vast op de blok. Je hebt nu een eigen grote achtergrond stempel gemaakt.
Druk de stempel met archival groen of stazon, my favourite things, memento: kleur, olive green. een of twee keer op een witte achtergrond.
Tussen de groene afdrukken een rood gekleurde afdruk met tekst.


Hieronder het eerder beschreven boompje. Kijk op mijn inzending van 10 december.
3 x een grote kerstboom stempelen en inkleuren naar keuze. Distress inkt.
Groen kleur:  peeled paint, en bruin kleur: vintage photo. Uitwrijven met water penceel. Goed laten drogen en uitknippen. 3 zijdes aan elkaar plakken
2 cirkels een doorsnede 8 cm. Groen en glitter wit doorsnede 6 cm op elkaar plakken. Cirkel aan een buitenkant plakken. Iets laten oversteken. Overtollige afsnijden. Hierop de boom plakken. Zie voorbeeld. Kaart versieren met plaksteentjes. Pom pom en stippellijntjes rondom de bomen.
Tip: omdat het maken van een klusterstempel veel werk is. Maak alvast een aantal afrukken. Die zijn echt overal voor te gebruiken. En ze zullen ook gebruikt worden op verschillende kaarten. Want het is de uitdaging.

Written by


Geen opmerkingen:

Een reactie posten